Cryolipolyse - strakker lichaam en minder vet

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is een methode waarbij vetcellen door een behandeling met kou worden aangepakt. Het is een veilige en betrouwbare methode waaraan geen operatie of verdoving te pas komt. Bij cryolipolyse worden de vetcellen namelijk door gecontroleerde koude gekoeld tot ze kristalliseren. Vervolgens voert het lichaam de vetcellen geleidelijk af via de natuurlijke weg.

De Cryolipolyse methode

De Cryolipolyse is veilig, pijnloos en in tegenstelling tot liposuctie hoeft er niet geopereerd of verdoofd te worden. Dit zorgt ervoor dat vrijwel meteen de dagelijkse taken kunnen worden opgepakt.

In onze kliniek in Sint-Gillis-Waas geven we een gerichte behandeling op specifieke lichaamsplaatsen die slanker moeten worden. In tegenstelling tot het bredere effect van diëten, heeft het dus alleen effect op de behandelplaats. Het eindresultaat is te zien na 2 maanden, een vetvermindering van 25 tot 35% is mogelijk.

Wat kan er behandeld worden?

FAQ Cryolipolyse

Gemiddeld duurt een behandeling 50 minuten. Meestal wordt het vetweefsel in 35 minuten effectief gekoeld. Wij kunnen tot 4 handstukken tegelijkertijd aansluiten. U kunt dus twee zijdes en 2 andere zones tegelijk laten behandelen. Tijdens de behandeling kunt u ontspannen en iets voor uzelf doen, zoals een boek lezen of uw smartphone/tablet gebruiken. Als voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaatsvindt, zal de afspraak in totaal 95 minuten duren.

Ja, dat is geen probleem. Sommige mensen vinden het prettig om een dubbele afspraak in te plannen, dus een behandeling van twee uur. De behandeling bestaat dan wel uit twee verschillende zones. Je mag namelijk niet direct een tweede behandeling in hetzelfde gebied ondergaan, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de vetcellen op te ruimen (minimaal twee maanden).

Afhankelijk van het aantal zones, de omvang van het vetweefsel en uw persoonlijke wensen. De meeste mensen ondergaan één tot drie behandelingen per zone. Er zijn ook mensen die voldoende resultaat zien na één behandeling. Of dit resultaat voldoende is bepaalt u uiteindelijk zelf.

Enkele weken na de eerste cryolipolyse behandeling kunt u contourverbetering waarnemen. De broek kan bijvoorbeeld makkelijker dicht, vetrandjes voelen gladder aan en de onderliggende spieren worden beter zichtbaar. Optimaal resultaat wordt bereikt na drie maanden.

Na ongeveer twee maanden kunt u beslissen of u een aanvullende behandeling nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. Een aanvullende behandeling na twee maanden zal het resultaat versterken. Meerdere behandelingen ondergaan per zone is niet schadelijk voor het lichaam.

Vermijd koffie (aanmaak oestrogeen en verhoging van calorieopslag), vette voeding en suikers de eerste 3 dagen na de behandeling, drink minimum 1l thee of water, om vlotte drainage te bekomen.