Plexr: Snijden zonder mes

Er natuurlijk mooi uitzien!

Wat is PLEXR?

Plexr (Plasma Exeresis) Soft Surgery is een medisch plasma apparaat voor een veilige en effectieve behandeling van rimpels, oogleden, acnelittekens, etc…  Het beoogde effect is een langdurige vermindering van de diepte van de rimpels (of littekens) en een versteviging van de huid.

Wat zijn de mogelijkheden?

De Plexr behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en gediplomeerde arts en verpleegkundige. Wij bieden uitstekende kwaliteit tegen scherpe tarieven. 

Door de huid te verhitten met het plasma apparaat wordt de celvernieuwing en de collageenaanmaak gestimuleerd. Dit komt doordat de energie impulsen van de laser ook doordringen tot de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de huid niet alleen gelift, maar ook verbeterd.

U kunt altijd bij ons terecht voor al uw vragen. Hiervoor kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Wat is het?

PLEXR werkt op basis van plasma. Dit ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen. De huid wordt aangeraakt met dezelfde gasmoleculen, met als gevolg dat de huidvezels samentrekken. De behandeling bestaat als het ware uit een serie van deze aanrakingen.

Er vindt geen direct contact met de huid plaats, maar er ontstaat een kleine boog plasma die de huid voorzichtig puntsgewijs aanraakt. Hierdoor gaan de elastinevezels in de huid samentrekken, waardoor u direct profiteert van een liftend effect. Dit is tevens volledig gebaseerd op de natuurlijke stimulatie van de huid. De huidopbouw en verbetering zetten na de behandeling voort.

Uit onderzoek is gebleken dat de collageenvezels zich na enkele weken hebben vermenigvuldigd. Hierdoor is de huid verstevigd en wordt verdere veroudering vertraagd.

De voordelen van Plexr

De behandeling is een goed alternatief wanneer u graag een ingreep wilt laten uitvoeren zonder littekens. Een groot voordeel van de plasma methode is bovendien dat de huid niet dunner, maar juist dikker wordt. De enige nadelen zijn dat u tijdelijk niet in de zon kunt, er kunnen als complicatie kleine pigmentvlekjes ontstaan. Daarnaast is de ingreep niet geschikt wanneer u overtollig veel huid heeft.

Naast deze soft surgery behandeling bieden wij ook de HIFU behandeling aan. Ook dit is een huidverstrakking apparaat en werkt op hoogenergetische geluidsgolven. Deze behandeling is geschikter voor het liften van de huid, terwijl Plexr beter werkt om de lijntjes van de huid te verminderen.

Zijn Plexr behandelingen pijnlijk?

De meeste Plexr behandelingen worden niet als erg pijnlijk ervaren, hoewel ze niet volledig pijnloos zijn. Er zijn geen zware verdovingsmiddelen nodig. Echter bij het behandelen van grotere huidzones en/of gevoelige zones zal er verdoving worden aangebracht in de vorm van een crème, waardoor naalden achterwege blijven. Deze verdovingscrème wordt o.a. gebruikt bij gevoelige delen als oogleden, mond en lippen en zal ongeveer 30 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. In sommige gevallen kan de arts voor een lokale verdoving met injectie kiezen.

Voor- & nabehandeling

Dadelijk na de behandeling wordt de huid goed verzorgd met de aanbevolen producten nl:

AEGLEXA : AESKIN 1 EN 2. En/ of alhydran crème (beide te koop in onze praktijk)

Het is aan te bevelen om de behandelde gebieden te koelen met een icepack om een eventuele zwelling tegen te gaan. Dit het liefst minimaal 20 minuten per keer gedurende de eerste 2 tot 3 dagen.

Het is belangrijk de eerste 14 dagen na de behandeling de behandelde gebieden goed te beschermen met een crème die minimaal een SPF 30 factor bevat, doe je dit niet dan vergroot je de kans op pigmentvlekjes op en/of in de huid

Vermijdt direct zonlicht en ga niet onder de zonnebank gedurende 14 dagen vanaf de behandeldag. Ook geen saunabezoek tot 14 dagen na de dag van de behandeling.

Bij het reinigen van de behandelde gebieden is het belangrijk niet te wrijven. Aanbevolen wordt om de behandelde gebieden te reinigen met veel water (aanbevolen door dermatologen). Het beste is om daarbij een zachte gezichts- of oogreiniger te gebruiken, zodat de huid fijn soepel blijft. Met zachte cirkelbewegingen reinigen, hierna de huid droogdeppen (niet wrijven), je kunt nu de crème aanbrengen.

Voor ’s nachts adviseren wij om AEGLEXA . (Aeskin 1) en (Aeskin 2) op de behandelde gebieden aan te brengen. Ongeveer.vier weken na de behandeling vindt er altijd een nazorg afspraak plaats.

Tijdens deze afspraak bekijkt de PlexR Specialist samen met jou of het gewenste resultaat is bereikt en bespreek je samen of er nog vragen of wensen zijn.

Plexr voor en na

Reviews

Ervaringen PLEXR behandeling

Jorien
Jorien
Read More
"Ik vond het allemaal ontzettend meevallen. Zowel de behandeling als de genezing. Ik ben blij met het resultaat!”
Anoniem
Anoniem
Read More
“Alles werd duidelijk uitgelegd tijdens het consult, dit was erg prettig. Ik voelde me op mijn gemak en ben blij met het eindresultaat.”
Anna
Anna
Read More
“Ik heb nu al drie keer een behandeling met Plexr laten uitvoeren voor een litteken. Ik stoorde mij hier aan ik wou er graag vanaf. Mijn litteken is nu zo goed als niet meer zichtbaar!“
Previous
Next