HIFU

High-intensity focused ultrasound

Wat is HIFU?

HIFU is een facelift met geluidsgolven waar dus geen scalpel bij komt kijken en geen herstelperiode nodig is. Door de geluidsgolven komt er energie vrij die de onderhuidse temperatuur doet stijgen tot 60°. Hierdoor zal er een herstelproces in gang treden waarbij de collageenaanmaak wordt gestimuleerd.

Hoe werkt HIFU?

Naarmate we ouder worden, vermindert de natuurlijke elastine-, hyaluron- en collageenproductie, waardoor de huidelasticiteit geleidelijk aan zal vervagen. Verslapping van de huid in het gelaat verstoort de contouren van wenkbrauwen, jukbeenderen, kin of nek. Verslapte huid aan het lichaam komt dan weer vaker voor aan bovenarmen, dijen, buik of love handles.
In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken. Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasone energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen. Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte.

Bij de HIFU-behandeling worden, via gericht (focused) ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid langzaamaan, op een niet-chirurgische manier verstevigd en gelift wordt.

 

Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken. HIFU is uniek daar het op een veilige en gecontroleerde manier energie kan afleveren, op precies de juiste diepte, waar het nodig is om de huid te verstrakken.

Is het effect blijvend?

Vrijwel onmiddellijk na de behandeling zal je merken dat je huid steviger aanvoelt. De behandeling werkt echter nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn. Doorgaans is één behandeling voldoende. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoon golven en de aanmaak van lichaamseigen collageen, hebben sommige personen baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen (doorgaans eenmaal per jaar) bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

Waarvoor kan deze behandeling ingezet worden?

FAQ HIFU

De duurtijd van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en dat is individueel ; een gelaats-en hals lifting duurt circa 30 à 60 min ; de behandeling kan dus ook over de middag tijdens de lunchpauze gebeuren

De behandeling met HIFU is CE goedgekeurd voor wenkbrauw lifting én ook uitstekende voor kaaklifting, nasolabiale plooi reductie, ook verminderen van rimpels met betrekking tot de zone van de aansluiting van het oog, en de algehele huidverstrakking en verjonging in de doelgebieden.

Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig. Naarmate de ernst van de huidverslapping, de huidreactie op ultrasoon golven en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben sommige patiënten baat bij een tweede behandeling. Omdat uw huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen bijdragen aan de strijd tegen het natuurlijke verouderingsproces.

De behandeling werkt nog 180 dagen door, waardoor de huid na een half jaar nog meer verstrakt en gelift zal zijn.

HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die onlangs behandeld zijn met botox of fillers of voor vrouwen die zwanger zijn. Ook bij de volgende aandoeningen wordt de HIFU behandeling afgeraden:
Stollingsstoornissen; stoornissen aan het immuunsysteem; hart-, lever- en nierinsufficiëntie; allergieën; hartritmestoornissen.